Hvis virksomheten din allerede bruker Zoho CRM tilbyr vårt system Zisson Interact en sømløs integrasjon for å knytte telefoni mot kundeinformasjon.

Kunder forventer at du har klar all informasjon og kjenner kunden når de henvender seg til deg.

Virksomheten din har som mål å stadig bli mer effektiv i kundebehandlingen samtidig som kostnadene reduseres.

Zisson Interact telefoni integrert mot Zoho CRM løser begge utfordringene. Du er raskt i gang og kan flytte løsningen med deg sammen med Zoho CRM. Eneste kravet er at bruker har internettilgang.

Arbeidsflyt

Vit hvem innringer er basert på telefonnummer, innvalg i meny eller kundenummer. Før du svarer gjøres oppslag i CRM automatisk. Zisson Interact logger alle samtaler i CRM med tidspunkt og samtalelengde i tillegg til dataene fra samtalen som logges av CRM bruker.

Behold dine lokale telefonnummer

For å sikre gjenkjennelse hos mottaker av oppringingen, vil ditt lokale telefonnummer bli vist på mottakers telefon. Vi støtter både faste- /mobil- og spesialnummer i tillegg til flere landsnummer. Mottaker kan selvsagt også ringe tilbake på det samme nummeret for å komme i kontakt.

Ingen lokal installasjon

Zisson Interact er 100% sky-basert og trenger ingen lokal installasjon. Du får mulighet til å motta og ringe ut samtaler og loggingen kommer automatisk. At trafikkprisene også er svært konkurransedyktige gir besparelser fra første dag.

Omnikanal

Ut over løsningen som bestilles på nett, tilbyr Zisson Interact også integrasjon mot avanserte rutingtjenester, SMS, chat, sosiale medier og epost. Slik kan Zisson Interact effektivisere dialogen med alle kundegrupper i en løsning.

One size fits all

Løsningen er standardisert og skalerer for både store og små kunder. I dag bruker selskaper med få ansatte våre løsninger samtidig som store krevende kunder som Norwegian kontinuerlig har behov for tilgjengelighet og innovasjon for å sikre at kundene er fornøyde.

Telenor-integrasjon

Benytter du Telenor Mobilt bedriftsnett (MBN) finnes en ferdig integrasjon mot Zisson Interact som gir ytterligere funksjonalitet og verdi.

Internasjonal løsning

Våre kunder er over alt. Zisson Interact telefonløsninger brukes av bedrifter i mer enn 19 land.

Kostnadseffektivt

  • NOK 2.300. Etableringskostnader for telefoniløsning og integrasjon
  • NOK 5.200/mnd. (inntil 20 brukere). Abonnementspris for telefoniløsning og integrasjon
  • NOK 40/mnd/bruker. Brukerpris ved mer enn 20 brukere

La Zisson Interact gjøre arbeidsdagen enklere ved automatisk oppslag mot ditt Zoho CRM-system!